Annons

annons från Sector alarm

Öka säkerheten när ditt barn är hemma själv

Ett säkert hem ger både dig som förälder och ditt barn en extra trygghet – speciellt om barnet är hemma själv. Här kommer fyra saker som är värda att tänka på för att öka säkerheten i hemmet.

  1. Spara föräldrarnas nummer, nödnummer och andra viktiga nummer i ditt barns telefon om barnet har en. Skriv även upp viktiga nummer på en synlig plats, till exempel på kylskåpsdörren.
  2. Gå tillsammans igenom hur hushållsapparaterna som barnet använder fungerar. I synnerhet bör barnet komma ihåg att ta bort kastrullen från spisen efter matlagning.

  3. Förklara för barnet att det är bra om man tar för vana att alltid låsa dörren. Sitter man med lurar i öronen så kanske man inte hör om någon kommer in.

  4. För att öka säkerheten och tryggheten ytterligare så kan ett hemlarm som är kopplat till en larmcentral vara en idé. Då finns det alltid någon som på ett snabbt sätt kan ta kontroll och skicka hjälp om det skulle behövas. Med Sector Alarm App kan du dessutom få notiser när ditt barn kommer hem från skolan – tryggt och säkert.

    Läs mer hos Sector Alarm. 

Advertisement

Publicerad 20 jan 2020